အာလူးကပ္သလိပ္လုပ္နည္းကေတာ့
အာလူးကုိျပဳပ္အခြံႏႊာ ေထာင္းပါ .. ၿပီးရင္ဆားနဲနဲနဲ ့နယ္ထားပါ။အစာအတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိဆႏႊင္းအေရာင္နဲ ့ဆီသပ္ပါ ( ဆီပါရုံထည့္ပါ )ႀကိတ္ထားတဲ့ အသား (ထည့္လုိ ့သည့္အသား )( သားသပ္သြတ္စားခ်င္သူေတြအတြက္ အသားတုနဲ ့လုပ္စားႏဳိင္ပါတယ္ )
ကုိထည္ေႀကာ္ေပးပါ..အရသာမွဳန္ ့ဆားနဲနဲထည့္ပါေထာင္းထားတဲ့အာလူးကုိဂ်ဳံမွဳန္ ့လက္မွာလူးၿပီး
အေနေတာ္ယူပါအျခားလက္တဖက္ေပါ ္မွာဂ်ဳံမွဳန္ ့လူးၿပီးတင္ပါ အလယ္ခ်ဳိင့္ေလးလုပ္ၿပီး အသားထည့္ပါ အေပါ ္ကေန ဂ်ဳံလူးထားတဲ့အာလူးေထာင္းကုိအေပါ ္ကေနျပန္အုပ္ၿပီး လုိတဲ့ပုံစံေလးလုပ္ပါ ..ေႀကာ္ဖုိ ့အဆင္သင့္အလုံးေလးေတြလုပ္ၿပီးရင္ေတာ့ေႀကာ္မဲ့ ဆီပူအုိးထဲမွာ ဂ်ဳံမွဳန္ ့လူးကုိင္ၿပီးမွထည့္ေႀကာ္ပါတဖက္နဲ ့တဖက္အက်က္ညီေအာင္ျဖည္းျဖည္းအေပါ ္ေအာက္လွန္ေပးပါ
ညဳိေရာင္သန္းလာရင္ဆီမွဆယ္ယူၿပီး အရသာရွိတဲ့အာလူးကပ္သလိပ္မ်ားရပါၿပီ